De vorbă cu Mike Godoroja, tema propusă de podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, le-a dezvăluit românilor povești neștiute și fascinante din culisele industriei muzicale. Printre multe altele, renumitul producător a relatat și cum s-a produs memorabila sa întâlnire cu Ray Charles, într-o cameră de hotel din Brașov.
„Vorbeam despre marile întâlniri…”, a deschis subiectul Adrian Artene și inevitabil discuția a curs spre momentul în care Mike Godoroja l-a cunoscut pe inegalabilul Ray Charles.
Se întâmpla în 1994, la „Cerbul de Aur”, acolo unde cei doi artiști au stat față în față. „Martor” la întâlnirea lor a fost un alt titan al muzicii americane, pianistul Chick Corea.
„A fost o poveste de… o misiune imposibilă. Ray Charles avea o vârstă la care nimeni din showbizul american nu se mai gândea că mai traversează el Oceanul Atlantic ca să vină în Europa. Apoi, avea un plan în calendar foarte bine pregătit pentru următorii doi ani, de la filmări de cinema până la concerte speciale cu orchestre simfonice; un artist de asemenea calibru are un calendar pe care nu-l poți pătrunde cu propuneri de genul «Veniți peste 3 luni?».
Era o misiune imposibilă pe care eu mi-am asumat-o în fața directorului festivalului Cerbul de Aur, Dumitru Moroșanu, un formator de gust și meserii. Mi-a zis, râzând și neîncrezător, «Dacă tu-l aduci pe Ray Charles, aduci și ce artiști vrei la Cerbul de Aur de anul ăsta!».
M-am apucat, am scris un fax – nu exista email pe vremea aia, nu exista telefon mobil – către managementul lui Ray Charles, pe care l-am găsit datorită unui prieten de-al lui Johhny Răducanu, din America. Atunci, dacă doreai o informație, dădeai telefon, întrebai, ăla îți spunea «Stai că știu pe cineva în Franța…»” – Mike Godoroja
„Altceva cu Adrian Artene” este un podcast în care se rostesc cuvinte pătrunzătoare, iar invitații sunt lumini ce străpung întunericul. E ”Altceva”, un podcast săptămânal – în fiecare sâmbătă, de la ora 19:00 -, în jurul căruia s-a format o comunitate a oamenilor care vor să-și antreneze mintea și să-și hrănească sufletele.
Comunitatea oamenilor normali, care nu au abandonat lecturile, care știu să asculte o muzică și cu inima, nu doar cu urechile, dar și comunitatea celor care extrag răspunsuri din tăcere și se bucură de o piesă de teatru ca de o zi de duminică. A acelora care cred că Dumnezeu ne-a creat pentru a arăta celorlalți bunătate și a lăsa în urma noastră opere de lumină.
CITEȘTE ȘI: